The Sprint Experiment

Efter flera års intressant och hårt arbete är vi nu framme vid lanseringen av vår nya verksamhet! Vi erbjuder marknaden digital och modern ledarskaps- och kompetensutveckling, utvecklat vid ett av världens främsta universitet, Stanford University.

Vi behöver kunder! Om du vill utveckla din ledningsgrupp, organisation eller om du är konsult och vill utveckla dina kunder, tveka inte att höra av dig. Vi behöver också ett antal testpersoner. Så om du vill vara med på en vetenskapligt underbyggd resa, in i nya kunskaper och till en mer produktiv framtid, hör av dig till mig!

Du kan börja med att delta på något av våra två events som går av stapeln i slutet av augusti. Det ena i Tegera Arena i Leksand den 23:e och det andra i Waterfront Building, Stockholm, den 25:e.

Vi kallar våra events för The Sprint Experiment. Namnet är dubbelbottnat. Å ena sidan är det en travesti på The Stanford Prison Experiment, å andra sidan ett uttryck för att våra event faktiskt är ett experiment.

Kanske har ni hört talas om The Stanford Prison Experiment? Det är ett kontroversiellt psykologiskt experiment som genomfördes 1971 av Professor Phil Zimbardo och hans team.

Vi är väldigt hedrade att kunna presentera Phil som vår huvudtalare på våra event. Du kommer att få möta en legend inom vetenskapen, som kommer att berätta om sin omfattande och utmanande forskning inom det mänskliga psyket och hur vi kan utvecklas som ledare, förebilder och människor.

Tillsammans med honom kommer ni också få lyssna till de framgångsrika forskarna Professor Dan Martin och Professor Yotam Heineberg, båda verksamma vid CCARE, Stanford University.

I det förbryllande och skrämmande världsklimat som just nu råder, kommer det att vara behagligt och upplyftande att lyssna till dessa tre vetenskapsmän och deras forskning kring hur vi kan förbättra våra prestationer och vår produktivitet, samtidigt som vi ökar vårt eget och andras välbefinnande. Se till att köpa biljetter här – www.thesprintexperiment.com

 

Om The Stanford Prison Experiment

I korthet gick experimentet ut på att man byggde om en källarkorridor på Stanford University och bjöd in frivilliga universitetsstudenter att delta. De 24 uttagna deltagarna lottades sedan att antingen spela fånge eller fångvaktare. Alla deltagarna analyserades noggrant för att säkerställa att de var friska och normala.

Zimbardo ville undersöka vad som hände om man satte ett gäng goda, normala människor in i ett “ont” sammanhang (fängelset). Vem vinner – de goda människorna eller det onda sammanhanget? Tyvärr, visade det sig att det onda sammanhanget segrade. 2015 gjorde en spelfilm om händelsen, The Stanford Prison Experiment. Länk till trailern – https://www.youtube.com/watch?v=7LviGTHud5w

Filmen finns att hyra här –https://www.sfanytime.com/sv/movie/17935/the-stanford-prison-experiment .

För att inte förstöra upplevelsen för dig som vill se filmen, kommer jag inte berätta mer om vad som hände. Jag vill däremot rekommendera dig att se den.

Ni kanske minns händelserna vid det amerikanska fängelset Abu Ghraib i Irak, 2003-2004? Fångvaktarna förnedrade systematisk fångarna och världen chockades. Professor Zimbardo´s experiment blev ännu en gång verklighet.

Vad kan vi lära oss? Att vi människor är väldigt formbara utifrån den miljö och i det system vi verkar. Till den grad att vi blir blinda för sånt som, när det betraktas utifrån, uppfattas som brutalt och horribelt. Jag törs påstå att vi förväntar oss av oss själva, som ledare och medarbetare, att vi står upp för oss själva och andra när det blir svårt och besvärligt. Därför måste vi vara medvetna om människans psykologiska begränsningar, så att vi kan säkerställa att att vi är den bästa versionen av oss själva, när det behövs som mest.

En sån förändring startar inifrån. Det är just det vi nu kan erbjuda våra kunder.

 

Dela med andra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *